zaterdag 24 januari 2009

Prangende vragen


Enkele vragen die bij mij, en vast ook bij de miljarden lezers van dit blog, al jaren door het hoofd speelden, worden beantwoord op de site van Sesamstraat:

V: Is Tommie een hond of een beer?
A: Tommie is een fantasiebeest, waar er maar één van is.

V: Hoe spel je de naam van Nederlands beroemdste muis?
A: Ieniemienie.

V:Hoe houd ik Grover en Koekiemonster uit elkaar?
A: Ze zijn allebei pluizig en blauw, maar Grover is degene met de rode neus en lippen. Koekie is ook te herkennen aan het feit dat hij altijd op jacht is naar koekjes.

V: Wie woont er het langst in Sesamstraat en wie het kortste?
A: Sien woont al vanaf het begin in Sesamstraat. Buurman Baasje kwam in 2002 naast Sesamstraat wonen. Purk woont het kortst in Sesamstraat. Zij was op 5 december 2003 voor het eerst te zien in het programma.

V: Waarom is Pino in Amerika geel?
A: Dat is Pino niet, maar zijn neef Jan (in het Amerikaans: Big Bird). Sesamstraat wordt in plusminus 160 landen over de hele wereld uitgezonden. Heel veel landen maken hun eigen versie van 'Sesame Street'. Tommie, Ieniemienie, Pino, Meneer Aart en alle andere Nederlandse acteurs spelen alleen in de Nederlandse versie. In elk land wonen er weer andere dieren in Sesamstraat. Omdat Pino ook een grote vogel is wordt hij vaak ten onrechte verward met zijn Amerikaanse neef.

V: Is het mogelijk Sesamstraat te bezoeken?
A: Nee, helaas. Het Sesamstraat-decor staat alleen opgebouwd wanneer er opnamen zijn. Het team heeft dan geen tijd om bezoekers te ontvangen. Als we iedereen die dat zou willen, welkom zouden heten in de studio, dan zouden we niet meer toekomen aan het maken van het programma. We gaan er maar van uit dat niemand dat een goed idee vindt.

Ay! Dat laatste antwoord hakt er in! Bestaat er dus geen "echte" Sesamstraat...? Straks gaan ze nog vertellen dat Sinterklaas ook niet bestaat...

Geen opmerkingen: